Auringon aktiivisuudesta


Viime aikoina on useaan otteeseen raportoitu auringon poikkeuksellisen voimakkaasta aktiviteetista. Yhdysvaltain liittovaltion sää- ja valtamerentutkimusvirasto NOAA (U.S. National Oceanic and Atmospheric Administration) kertoo, että perjantaina 10.5. auringon koronan massapurkauksista syntynyt voimakas geomagneettinen myrsky on saavuttanut Maan ja jatkuu viikonlopun yli sunnuntaihin 12.5. saakka. NOAA:n Avaruussääennusteiden keskuksen johtaja Clinton Wallace luonnehtii meneillään olevaa myrskyä epätavalliseksi ja mahdollisesti historialliseksi tapahtumaksi. Geomagneettiset myrskyt voivat vaikuttaa Maan kiertoradan läheisyydessä ja Maan päällä olevaan infrastruktuuriin sekä saada aikaan spektaakkelinomaisia revontulia.


Aiheesta löytyy kirjoitus NOAA:n sivuilta:

https://www.noaa.gov/stories/strong-geomagnetic-storm-reaches-earth-continues-through-weekend


Meillä kotona on edelliseen liittyen tapahtunut erikoinen juttu jo kaksi kertaa. Tavallisesti joka aamu vaihdamme miehen kanssa kuulumisia siitä, miten toinen on nukkunut edellisenä yönä. Nyt on käynyt niin, että kumpikin on nukkunut erittäin levottomasti ja katkonaisesti samoina öinä, nimittäin viime yönä ja toisen kerran vähän aikaisemmin. Molemmilla kerroilla kyseessä on ollut yö, jota edeltäneenä päivänä auringon koronapurkaukset ovat synnyttäneet harvinaisen rajun Maahan kohdistuneen geomagneettisen myrskyn. Olemmekin miettineet, voisiko tässä olla jonkinlainen syy-yhteys, sillä onhan luonnollista, että auringon massapurkausten seuraukset vaikuttavat paitsi sähköisiin voimaverkkoihin, navigointilaitteisiin ja kommunikaatioverkostoihin, myös ihmisen sähkömagneettiseen energiakenttään ja hermoston toimintaan, ja tästä aiheutuisi normaalia huonompaa nukkumista.


Tämä kaikki sai minut jälleen kerran pohdiskelemaan auringon suunnattoman voiman merkitystä meille ihmisille ja koko planeetalle sekä sitä, millainen yhteys fyysisen ja henkisen auringon välillä on. Tässä muutamia huomioita, joita tein:


Fyysinen aurinko on taustalla vaikuttavan henkisen auringon, Aurinkologoksen, näkyvä sydänkeskus, jonka henkistä olemusta kutsutaan Aurinkokristukseksi. Kun fyysisen auringon aktiviteetti on poikkeuksellisen voimakasta, kuten juuri tällä hetkellä, myös henkisen auringon värähtelyt ovat erityisen intensiiviset. Henkisen auringon hienoaineinen värähtely aktivoi ihmisen sydänkeskusta ja kasvattaa rakkauden ja myötätunnon kokemusta. Se vahvistaa myös tietoisuutta ihmisyyden ja keskinäisen välittämisen merkityksestä. Monilla meistä Aurinkokristuksen säteilyn vaikutus voi johtaa spontaaneihin henkisiin kokemuksiin, jotka laukaisevat sisäisiä muutosprosesseja ja auttavat ymmärtämään elämää paremmin. Itselläni on ollut tällainen kokemus ihan hiljattain. Se liittyy luottamukseen ja antautumiseen sekä tunteeseen siitä, että minulla on yhteys henkiseen, luovaan voimaan.


Koen, kuinka henkinen aurinko kutsuu avautumaan syvemmin jumaluudelle ja kuinka voimme luottaa universaalin luovan voiman visioon ja viisauteen elämässämme, koko elämän matkalla alkaen syntymästä aina kuolemaan ja siinä tapahtuvaan suureen siirtymään, muodonmuutokseen. Mietiskelen näitä asioita ja lepään, niin kuin sanon mielessäni, ”Sinun läsnäolossasi”. 


Luottamus Universaaliin Henkeen tuntuu vapauttavalta ja rauhoittavalta. Minun ei tarvitse pelätä eikä pakottaa, vaikka en hallitse elämän kehitystä ja vaikka koko olemassaolo onkin loppujen lopuksi ääretön mysteeri. Ensimmäistä kertaa elämässäni olen saanut välähdyksen siitä, mitä henkisessä ja hengellisessä mielessä kenties voisi tarkoittaa ”Jumalan tahto”, eikä sillä todellakaan ole mitään tekemistä ihmisen rajoittuneesta ymmärryksestä nousevien tulkintojen kanssa.


Nostin meditointihetkeä varten kortin. Se on pakasta Sahara Rose: A Yogic Path. Kortti on Bhakti, ja sen alaotsikkona on ”devotion”. Ohessa on pieni lainaus kortin tekstistä:


”You have begun walking on the path of devotion, bhakti yoga. You are devoted to something greater than yourself, your body, your possessions, or your desires. This dedication is to the divine. - The selfless path of bhakti yoga takes you to the greatest ecstasy of all: the bliss of devoting yourself to spirit.”




Tämän kauniin kortin viestiä voit sinäkin halutessasi mietiskellä ja ehkä myös samalla pohdiskella auringon voimaa, sisäisellä ja ulkoisella tasolla ilmenevää. Tänä viikonloppuna ja muulloinkin nyt keväällä ja kesän korvalla ajankohta on hyvin otollinen.


Namaste

Marketta

Kommentit

Suositut tekstit